Skip to content

Compostgrond

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Compostgrond

Compostgrond is een waardevol materiaal dat vaak wordt gebruikt als bovenlaag over tuinaarde heen. Het is een grondstof die bestaat uit plantaardige resten, zoals fruitschillen, plantenresten en bladeren. Compost is een bodemverbeteraar die boordevol voedingsstoffen zit en de groei van planten bevordert.

Wat is compost?

Compostgrond is een vruchtbare grondsoort. Het verschil tussen tuinaarde en compostgrond ligt in hun oorsprong en samenstelling. Tuinaarde is meestal onbewerkte grond die wordt afgegraven en vervolgens wordt gezeefd om grove deeltjes te verwijderen. Deze grond bevat doorgaans geen specifieke toevoegingen en kan van nature variëren in kwaliteit en vruchtbaarheid, afhankelijk van de locatie waar deze wordt gewonnen.

Compostgrond daarentegen is het resultaat van het proces waarbij tuinaarde wordt verrijkt met compost. Compost is het eindproduct van een natuurlijk ontbindingsproces waarbij organisch materiaal, zoals keukenafval, tuinafval en bladeren, afgebroken en omgezet wordt in een voedingsrijke grondverbeteraar. De compost wordt verwarmd en daarna gezeefd. Hierdoor krijg je een mooi gemengd materiaal

Waarvoor wordt de grond gebruikt?

Compostgrond wordt gebruikt om de bodem te verbeteren en plantengroei te bevorderen. Het verrijkt de bodem met voedingsstoffen, verbetert de structuur en het helpt vocht vast te houden. Tuiniers gebruiken het bijvoorbeeld voor tuinbedden, perken, groentetuinen en bloemen. Het is ideaal grond voor het zaaien, planten en het versterken van gazons. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk hulpmiddel voor het optimaliseren van bodemgezondheid en het onderdrukt onkruid.

Compostgrond bij Zandink Zandservice

Compostgrond nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig compostgrond in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het losgestort of in bigbags te laten leveren. Wil je het liever zelf halen? Dat kan natuurlijk ook! Kom gerust langs bij één van onze vestigingen. Hier heb je wederom de keuze om het los of in een big bag in een eigen aanhangwagen te laten laden. Wil je weten hoeveel grond je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. 

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen