Skip to content

Drainzand

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Drainzand

Drainzand of drainagezand wordt gebruikt als er een goede drainage noodzakelijk is. Het zand staat bekend om zijn goede waterdoorlatendheid, daarom is het zand geschikt om te gebruiken voor alle oppervlakken waar water niet gewenst is. Er zijn veel zandsoorten die moeite hebben met drainage. Met het Nederlandse klimaat is een goed drainerende ondergrond essentieel. Het gebruik van drainzand is daarom in sommige situaties onmisbaar.

 

Wat is drainzand?

Drainzand is een natuurlijke zandsoort die grofkorrelig is, daardoor blijft het zand los en is er een open structuur. Om die reden ontstaat er een hoge doorlaatbaarheid, waardoor er makkelijk water doorheen kan. Drainage betekent het afvoeren van water uit de bodem, met als doel het verlagen van het grondwaterpeil. Het zand wordt gezeefd om een consistente kwaliteit en korrelgrootte te garanderen. Drainagezand is onmisbaar voor een goede drainage, maar door de moeizame verdichting is het zand niet te gebruiken voor andere doeleinden.

 

Waarvoor kan je drainzand gebruiken?

Het zand wordt vaak gebruikt als basislaag, ook wel onderlaag genoemd, voor verschillende oppervlakken die een hoge waterdoorlaatbaarheid nodig hebben. Voor de volgende oppervlakken is drainzand uitermate geschikt: 

 • Als onderlaag voor het leggen van straten, het aanleggen van drainagesystemen en het maken van infiltratiesleuven om de afvoer van regenwater te beheersen.
 • Als ondergrond in paarden paddocks. Door de waterdoorlatendheid van drainagezand is er voldoende afvoer van water. Het zand is niet geschikt als bovenlaag voor de rijbak. 
 • Het is te gebruiken voor het luchtiger en losser maken van kleigrond en andere zware grondsoorten. 
 • Als onderlaag voor tuinen, gazons, industrieplaten en sportvelden.
 • Als ondergrond voor rioleringsbuizen en rioleringswerken.

Drainzand bij Zandservice

Drainzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig drainzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het door ons te laten leveren. We kunnen het los storten en we kunnen het leveren in big bags. Wil je het liever zelf halen? Dat kan natuurlijk ook! Kom gerust langs bij één van onze vestigingen. Hier heb je de keuze om het los of in een big bag in een eigen aanhangwagen te laden. Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder.

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

 • Autobanden: € 54,45 p/st
 • Brandblussers: € 54,45 p/st
 • Matrassen€ 54,45 p/st
 • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
 • Gasfles: € 484,00 p/st
 • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen