Skip to content

Menggranulaat 0 - 31,5

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Menggranulaat 0 - 31,5

In de wereld van de bouw en wegenbouw is menggranulaat 0 – 31,5′ een term die vaak opduikt. Het is ook wel gebroken puin of steenpuin, wat als funderingsmateriaal toegepast wordt onder allerlei soorten wegen, straatwerk, opritten en parkeerplaatsen. Menggranulaat is een duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal dat ontstaat door het recyclen van beton- en metselwerkpuin.

 

Wat is menggranulaat 0 – 31,5?

Menggranulaat ontstaat door het vermalen van beton- en metselwerkpuin. Het bestaat uit minstens 50% beton en hardsteen, en 50% andere steensoorten. De specificatie 0/31,5 heeft betrekking op de korrelgrootte, wat inhoudt dat de maximale deeltjesgrootte binnen deze categorie 31,5 millimeter bedraagt.

Menggranulaat is een duurzaam bouwmateriaal dat volledig bestaat uit hergebruikte materialen. Het biedt meer draagvermogen dan gewoon zand, waardoor het een goede keuze is voor funderingsconstructies. Bovendien minimaliseert het gebruik van menggranulaat de vorming van sporen door verkeer, wat de levensduur en onderhoudskosten van wegen en oppervlakte vermindert. Dit draagt niet alleen bij aan efficiëntere infrastructuur, maar ook aan milieubescherming door het hergebruik van materialen en het verminderen van de behoefte aan nieuwe grondstoffen.

 

Waarvoor wordt menggranulaat gebruikt?

Menggranulaat wordt voor verschillende bouw- en wegenbouwtoepassingen gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en constructieve eigenschappen. Meestal wordt menggranulaat gebruikt als basis- of funderingsmateriaal voor de aanleg van wegen, paden, fietspaden, parkeerplaatsen en opritten. Het biedt een stevige ondergrond die in staat is om het gewicht van voertuigen te dragen en het zorgt voor een stabiele constructie.

Het menggranulaat wordt ook gebruikt als onderlaag voor asfalt- en betonconstructies. Het helpt bij het verbeteren van de stabiliteit en draagkracht van de bovenliggende lagen, waardoor de levensduur van de weg wordt verlengd. Daarnaast kan menggranulaat water efficiënt afvoeren en voorkomen dat water zich ophoopt op bouwlocaties. Over het algemeen speelt menggranulaat een cruciale rol in de bouwsector door het bieden van sterke, stabiele en duurzame funderingen voor verschillende soorten constructies.

Menggranulaat bij Zandservice

Menggranulaat nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig menggranulaat in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het losgestort of in bigbags te laten leveren. Wil je het liever zelf halen? Dat kan natuurlijk ook! Kom gerust langs bij één van onze vestigingen. Hier heb je wederom de keuze om het los of in een big bag in een eigen aanhangwagen te laten laden. Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. 

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10.Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen