Skip to content

Speelzand

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Speelzand

Speelzand, ook wel speelbakkenzand of zandbakken zand, is zoals de naam al doet vermoeden ideaal zand om kinderen mee te laten spelen. Het is een speciaal type zand dat ontworpen en behandeld is om een kind mee te laten spelen. 

Wat is speelzand?

Speelzand is veilig zand voor kinderen om mee te spelen. Het voldoet aan hoge eisen en het is vrij van schadelijke bestanddelen, daardoor kunnen kinderen zich niet verwonden en vormt het geen risico. Speelzand is extra goed gezuiverd, daardoor is het fijn zand. Daarnaast zit er geen leem in het zand. Dat betekent dat het zand weinig tot geen bestanddelen bevat waarvan handen en kleren vies kunnen worden. Vieze knieën en bruine vlekken op kleding kan je daardoor voorkomen. 

Het ideale zand voor in een zandbak is zand wat goed plakt. Er moeten namelijk wel zandkastelen en leuke bouwwerken gemaakt kunnen worden. Speelzand is hier perfect voor, het is namelijk plakkerig en bindend. Bovendien is het zand waterdoorlatend, wat voorkomt dat er vervelende waterplassen in de zandbak blijven liggen.

Andere zandsoorten zoals ophoogzand of straatzand zijn niet geschikt voor de zandbak, omdat er grove stenen en schelpen in kunnen zitten. Daarnaast plakt dit zand niet en kan er vervuiling zoals klei resten in zitten.

Speelzand bestellen bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice heb je de mogelijkheid om speelzand te bestellen in de gewenste hoeveelheid en formaat. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, wij kunnen zandbakken zand los storten of in bigbags leveren. En als je het liever zelf wilt halen, dan kun je ook bij een van onze vestigingen terecht om het los of in een bigbag in je eigen aanhangwagen te laden. Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. 

Heb je nog vragen over speelzand? Wij staan altijd klaar om je te helpen! Je kunt contact met ons opnemen via de chatfunctie op onze website of je kan ons telefonisch bereiken via 033 246 57 10. Ons team van experts staat altijd voor je klaar om je te voorzien van de beste adviezen en oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen