Skip to content

Tuinaarde

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel bekend als tuingrond, is een belangrijk element voor iedereen die een tuin heeft of voor wie een tuin gaat aanleggen. Deze grondsoort wordt voornamelijk gebruikt om de bodem aan te vullen, op te hogen, te verbeteren of te egaliseren. Het is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit organische, natuurlijke en minerale stoffen, zoals klei, zand en andere ingrediënten.

 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is een grondsoort dat compact en donker van zichzelf is, daarom is het een goede basis voor het kweken van planten en gewassen. Het is aanvulgrond om te gebruiken in de tuin. Tuingrond bestaat daarnaast vaak uit een onder- en bovenlaag, die allebei een andere samenstelling hebben. De bovenlaag is meestal rijker aan belangrijke voedingsstoffen in vergelijking met de onderlaag. Het doel van deze twee lagen is dat de tuinaarde het (regen)water goed vast kan houden om de planten te laten groeien.

Hoewel tuinaarde op zichzelf niet heel rijk is aan voedingsstoffen, kan het wel worden verrijkt met meststoffen of compost om de bodem te verbeteren en de groei van planten te bevorderen. Het voordeel van tuingrond is dat het de bodem kan versterken. Als de bodem te compact is, dan kan het toevoegen van tuinaarde helpen voor luchtcirculatie. Is de bodem juist te los, dan kan het toevoegen van de aarde de structuur versterken en het vocht vasthouden.

 

Waarvoor kan je tuingrond gebruiken?

Tuingrond is goed te gebruiken voor het ophogen of bijvullen van je tuin. Het is een goede keus voor stukken open tuin waar bomen, struiken en vaste planten groeien. Daarnaast is het ook goed te gebruiken voor een moestuin. Bij het gebruiken van tuinaarde is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het mengt met potgrond of de natuurlijke aarde in je tuin. Op deze manier wordt de grond vruchtbaar voor alle bloemen en planten. 

Tuinaarde bestellen bij Zandink Zandservice

Bij Zandink Zandservice heb je de mogelijkheid om tuinaarde te bestellen in de gewenste hoeveelheid. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, wij kunnen tuinaarde los gestort of in bigbags leveren. En als je het liever zelf wilt halen, dan kun je ook bij een van onze vestigingen terecht om het los of in een bigbag in je eigen aanhangwagen te laden. Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder.  

Heb je nog vragen over tuinaarde? Wij staan altijd klaar om je te helpen! Je kunt contact met ons opnemen via de chatfunctie op onze website of je kan ons telefonisch bereiken via 033 246 57 10. Ons team van experts staat altijd voor je klaar om je te voorzien van de beste adviezen en oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen