Skip to content

Tuingrind 8 - 16 mm

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Tuingrind 8 - 16 mm

Tuingrind, ook wel bekend als betongrind, parelgrind of opritgrind, is een veelzijdig soort grind dat wij beschikbaar hebben in het formaat 8 – 16 mm. Het bestaat uit kleine, afgeronde stenen in diverse kleuren. Het grind is te gebruiken voor veel verschillende toepassingen en het is een favoriet onder tuinliefhebbers en professionals, vanwege veelzijdigheid en onderhoudsgemak.

 

Wat is tuingrind 8 – 16 mm?

Tuingrind 8 – 16 mm is een matig grove grind, dat gewassen is tijdens het zandwinning- en zeefproces. Deze rondvormige grindsoort bestaat uit een mix van meerdere bonte kleuren en is geschikt voor halfverharding. Liever wat grovere stenen? Naast 8-16 mm bieden wij ook grind 16 – 32 mm aan.

 

Waarvoor kan je tuingrind gebruiken?

Tuingrind wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Ten eerste wordt tuingrind vaak gebruikt in siertuinen, waar het helpt bij het creëren van aantrekkelijke borders, paden en accenten in het landschap. Het grind voegt textuur en visuele aantrekkingskracht toe aan de tuinomgeving.

Daarnaast is tuingrind een uitstekende keuze voor opritten en wandelpaden. De stevige, duurzame aard van dit grind zorgt voor een solide ondergrond die bestand is tegen zware belasting. Dit maakt het ideaal voor het aanleggen van opritten en het creëren van toegankelijke wandelpaden in tuinen en buitenruimtes. Tuingrind is ook ideaal als dakgrind. Het wordt vaak gebruikt als een beschermende laag op platte daken om ze te helpen bij het reguleren van temperatuur en vochtigheid, evenals om de levensduur van het dakmateriaal te verlengen. Het grind werkt als een isolerende laag en beschermt het dak. 

Ten slotte wordt tuingrind gebruikt in de bouwsector bij het aanmaken van betonmortel. Als een van de belangrijkste aggregaten in betonmengsels draagt het grind bij aan de structurele integriteit en sterkte van het beton. Dit maakt tuingrind een onmisbaar ingrediënt in de bouwindustrie voor de constructie van stevige funderingen, vloeren en structuren. Al met al is tuingrind een veelzijdig en waardevol materiaal dat een belangrijke rol speelt in diverse projecten

Tuingrind bestellen bij Zandink Zandservice

Bij Zandink Zandservice heb je de mogelijkheid om tuingrind te bestellen in de gewenste hoeveelheid. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, wij kunnen tuingrind los gestort of in bigbags leveren. En als je het liever zelf wilt halen, dan kun je ook bij een van onze vestigingen terecht om het los of in een bigbag in je eigen aanhangwagen te laden. Wil je weten hoeveel grind je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder.  

Heb je nog vragen over tuingrind? Wij staan altijd klaar om je te helpen! Je kunt contact met ons opnemen via de chatfunctie op onze website of je kan ons telefonisch bereiken via 033 246 57 10. Ons team van experts staat altijd voor je klaar om je te voorzien van de beste adviezen en oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen