Skip to content

Zand, Grond & Grind bestellen

Zandservice heeft een breed assortiment aan zandsoorten, allen met verschillende eigenschappen en geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Voor het maken van de juiste keuze, raden wij aan om onderstaande productomschrijvingen te lezen.

Heb je toch nog vragen of persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op middels de chatfunctie op deze website of telefonisch via 033 246 57 10.

Ophoogzand

Ophoogzand

Ophoogzand, of vulzand, wordt gebruikt voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten, onder straatwerk, et cetera.

Drainzand los bestellen

Drainzand

Drainagezand, of drainzand, wordt gebruikt als een goede drainage noodzakelijk is. Paardenpaddocks, sportvelden of opvulling rondom drainagebuizen zijn hiervan goede voorbeelden.

M3C zand

M3C Zand

M3C zand, of paardenbakzand, wordt voornamelijk gebruikt voor een paardenbak, maar ook als onderlagen en verschralingszand van sportvelden.

metselzand - speelzand

Metselzand

Metselzand, of scherpzand, wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortel.

betonzand

Betonzand

Betonzand, of vloerenzand, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van betonmortel voor het storten van funderingen en betonnen vloeren.

brekerzand

Brekerzand

Brekerzand, ook wel voegzand of inveegzand, is uitermate geschikt voor het invegen van bestrating. Dit voorkomt het verschuiven en verzakken van de straatstenen.

metselzand - speelzand

Speelzand

Speelzand, ook wel speelbakkenzand of zandbakkenzand, is zoals de naam al doet vermoeden ideaal zand om kinderen mee te laten spelen.

tuingrind bestellen

Tuingrind 8 – 16 mm

Tuingrind 8 – 16, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

Tuingrind 16-32 mm

Tuingrind 16 – 32 mm

Tuingrind 16 – 32, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

tuinaarde bestellen

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel tuingrond of tuinaarde, is een zwarte grond dat wordt gebruikt als opvulgrond voor de tuin. Met tuinaarde kun je de bodem aanvullen, egaliseren, ophogen of verbeteren.

Compostgrond

Compostgrond

Compostgrond is toe te passen als bovenlaag over tuinaarde heen.

menggranulaat

Menggranulaat 0 – 31,5

Menggranulaat, ook wel gebroken puin of steenpuin, wordt als funderingsmateriaal toegepast onder allerlei soorten wegen, straatwerk, opritten en parkeerplaatsen.

Veelgestelde vragen

Als je vóór 12:00 uur besteld, kunnen wij de volgende werkdag nog komen leveren.

Producten kunnen afgehaald worden op onze vestiging in Baarn, Nijkerk of Harderwijk. Bij het vertonen van de bestelbevestiging laden wij de aanhanger. Neem altijd een afdekzeil mee: het is wettelijk verplicht om een lading af te dekken.

Je kunt jouw bestelling afhalen in het tijdsvenster welke je bij jouw bestelling doorgeeft. Onze vestigingen zijn voor het afhalen op werkdagen geopend van 07:00 tot 16:00 uur. Zie onderstaand de tijdvakken om af te halen:

 • Ochtend: 07:00 uur t/m 09:00 uur;
 • Ochtend: 09:30 uur t/m 12:30 uur;
 • Middag: 13:00 uur t/m 16:00 uur.

Met één kuub zand (1 m³) kun je ongeveer 12 kruiwagens vullen. Met onze calculator kun je eenvoudig de benodigde hoeveelheid uitrekenen.

Heb je toch nog vragen of persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

Je hoeft niet aanwezig te zijn als het zand geleverd wordt. Bij het bestellen kun je in het opmerkingenveld de gewenste locatie aangeven waar de bestelling geleverd mag worden. Deze locatie moet wel aan de eisen voldoen. Houd er rekening mee dat de autokraan maximaal 3,5 meter kan reiken vanaf de openbare weg. Ook vragen we om telefonisch bereikbaar te zijn, op deze manier kan de chauffeur altijd contact opnemen als hij vragen heeft over de locatie.

Los zand op grind komen wij met grote vrachtauto’s brengen. De vrachtauto kiept het product los op een plek naar keuze. Houd er rekening mee dat de auto’s groot en zwaar zijn, er is veel ruimte nodig om de lading ergens te kiepen. Heb je een brede oprit van circa 6 meter en staan er geen geparkeerde auto’s in de weg, dan kunnen wij het zand op de oprit kiepen. Bij een smallere oprit is dit niet altijd mogelijk. Neem in dit geval contact met ons op. Ook kun je contact met ons opnemen wanneer je twijfelt of onze vrachtauto’s het product op de gewenste plek kunnen kiepen.

Bigbags bezorgen wij met een autokraan vrachtauto, deze grote vrachtauto heeft veel ruimte nodig om te sturen. Een bigbag kan zo’n 3,5 meter naast de vrachtauto geplaatst worden. Kan de vrachtauto naast de schutting of heg parkeren? Dan kan de bigbag over de schutting of heg worden gehesen. Houd wel rekening met bomen en/of lantaarnpalen in de buurt. Twijfel je of onze autokraan vrachtauto’s op de gewenste plek kunnen lossen? Neem dan contact met ons op.

Wij hebben bij elk product zo goed als mogelijk de toepassingsmogelijkheden omschreven. Is het nog niet duidelijk welk soort je nodig hebt? Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen!

Zand bestellen bij Zandink

Welkom bij Zandink Zandservice, een slagvaardig familiebedrijf dat actief is in het verkopen en transporteren van vele soorten primaire en secundaire bouwstoffen. Wij zijn een jarenlange partner voor gebruikers uit zowel de publieke als private sector.
We staan voor de hoge kwaliteit van onze diensten en producten. Doordat wij een groot deel van de grondstoffen zelf winnen, bijvoorbeeld met onze eigen baggerschepen, kunnen wij de kwaliteit garanderen. We verzorgen regionaal vanuit meerdere locaties en loswallen de verkoop, opslag en het transport van onze producten.

Onze ervaren collega’s staan graag voor je klaar om je te helpen bij de keuze uit ons assortiment, neem dan ook gerust contact met ons op!

Ophoogzand

Ophoogzand, of vulzand, wordt gebruikt voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten, onder straatwerk, et cetera.

Wat is ophoogzand?

Ophoogzand is ideaal voor toepassingen als opvullen, aanvullen en ophogen. Het is door de fijne korrelstructuur stabiel en goed te verdichten. Het laat minder goed water door en wordt daarom vaak gebruikt voor doeleinden waarbij weinig eisen aan het zand worden gesteld.

Ophoogzand bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig vulzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Drainzand

Drainagezand, of drainzand, wordt gebruikt als een goede drainage noodzakelijk is. Paardenpaddocks, sportvelden of opvulling rondom drainagebuizen zijn hiervan goede voorbeelden.

Wat is drainzand?

Drainzand is een grove, natuurlijke zandsoort die hoge waterdoorlatende eigenschappen heeft. Doordat het zand grof is, kan het water eenvoudig haar weg naar de grond vinden.

Drainzand bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig drainzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

M3C Zand

M3C zand, of paardenbakzand, wordt voornamelijk gebruikt voor een paardenbak, maar ook als onderlagen en verschralingszand van sportvelden.

Wat is M3C zand?

M3C zand heeft net als drainzand de eigenschap snel water af te voeren en is zeer schoon (vrij van vervuiling zoals steen of grind). De juiste korrelgrote zorgt voor een goede balans tussen de stabiliteit en waterdoorlatendheid van het zand.

M3C-zand bestellen bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig M3C-zand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Metselzand

Metselzand, of scherpzand, wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortel.

Wat is metselzand?

Metselzand is zeer schoon zand met een grove korrel en goede kleefeigenschappen, waardoor het goed te gebruiken is in mortels. Dit zand is afkomstig uit rivieren in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Bestellen bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig metselzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Betonzand

Betonzand, of vloerenzand, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van betonmortel voor het storten van funderingen en betonnen vloeren.

Wat is betonzand?

Betonzand is een zuivere zandsoort en bevat dus geen vervuiling zoals schelpjes en ander fijn materiaal. Dit zand plakt minder goed en is minder kneedbaar dan andere zandsoorten. De grove zandkorrels zijn namelijk van een minder groot formaat en bevatten een hoekige structuur. Dit zand verwerk je samen met cement en beton grind tot betonmortel!

Betonzand bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig brekerzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Brekerzand

Brekerzand, ook wel voegzand of inveegzand, is uitermate geschikt voor het invegen van bestrating. Dit voorkomt het verschuiven en verzakken van de straatstenen.

Wat is brekerzand?

Brekerzand ontstaat bij het breekproces van natuursteen. Het heeft een hoekige eigenschap waardoor het goed vast gaat zitten tussen de voegen van uw straatwerk; het spoelt niet zomaar weg. Het zorgt ervoor dat het straatwerk een stevig geheel blijft.

Brekerzand bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig brekerzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Speelzand

Speelzand, ook wel speelbakkenzand of zandbakkenzand, is zoals de naam al doet vermoeden ideaal zand om kinderen mee te laten spelen.

Wat is speelzand?

Speelzand voldoet aan hoge eisen en is daarmee erg schoon zand. Het bevat weinig bestanddelen waarvan handen en kleren vies kunnen worden. Ook is het licht plakkerig, waardoor het de mogelijkheid geeft om er vormen en bouwwerken mee te maken.

Speelzand bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig speelzand in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Grind 8 - 16 mm

Tuingrind 8/16, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

Wat is tuingrind 8-16 mm?

Tuingrind is een matig grove grind, uitgewassen tijdens het zandwinning- en zeefproces. Deze rondvormige grindsoort is bestaat uit een mix van meerdere bonte kleuren en is geschikt voor half verharding.

Tuingrind bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig tuingrind in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Grind 16 - 32 mm

Tuingrind 16/32, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

Wat is tuingrind 16/32 mm?

Tuingrind is een grove grind, uitgewassen tijdens het zandwinning- en zeefproces. Deze rondvormige grindsoort is bestaat uit een mix van meerdere bonte kleuren en is geschikt voor half verharding.

Tuingrind bij Zandservice bestellen

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig grind in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel tuingrond of tuinaarde, is een zwarte grond dat wordt gebruikt als opvulgrond voor de tuin. Met tuinaarde kun je de bodem aanvullen, egaliseren, ophogen of verbeteren.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is compacte, zwarte grond. Het is niet verrijkt met voedingsstoffen en daardoor op zichzelf dus niet vruchtbaar.

Tuinaarde bestellen bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig tuinaarde in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Compost grond

Compostgrond is toe te passen als bovenlaag over tuinaarde heen.

Wat is compost?

Compostgrond is een vruchtbare grondsoort. Het verschil tussen tuinaarde en compostgrond is dat tuinaarde afgegraven grond is dat wordt afgezeefd op een bepaalde fractie en geen toevoegingen heeft. Bij compostgrond wordt de tuinaarde na het zeven gemengd met verhitte compost en daarna gezeefd. Hierdoor krijg je een mooi gemengd materiaal.

Compostgrond bestellen bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig compost in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Menggranulaat 0 - 31,5

Menggranulaat, ook wel gebroken puin of steenpuin, wordt als funderingsmateriaal toegepast onder allerlei soorten wegen, straatwerk, opritten en parkeerplaatsen.

Wat is menggranulaat?

Menggranulaat 0 – 31,5 is een 100% hergebruikt materiaal. Het heeft een hogere constructieve waarde dan zand. Hierdoor ontstaat er minder snel spoorvorming van het verkeer.

Menggranulaat bij Zandservice

Bij Zandink Zandservice bestel je eenvoudig menggranulaat in de door jouw gewenste hoeveelheid. Wij leveren dit los gestort of in bigbags. Liever zelf afhalen? Dat kan ook op een van onze vestigingen! Hierbij heb je de keuze om het los of in een bigbag in een eigen aanhangwagen te laten laden.

Wat zijn de overige kosten?

 • Autobanden: € 54,45 p/st
 • Brandblussers: € 54,45 p/st
 • Matrassen€ 54,45 p/st
 • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
 • Gasfles: € 484,00 p/st
 • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen