Skip to content

Betonzand

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Betonzand

Betonzand, ook bekend als vloerenzand, is bouwmateriaal dat een essentiële rol speelt bij het creëren van duurzame betonconstructies. Dit type zand gebruik je voornamelijk voor het maken van betonmortel, dit gebruikt men bij het storten van funderingen en het aanleggen van betonnen vloeren. De eigenschappen van betonzand maken het geschikt voor deze toepassingen.

 

Wat is betonzand?

Betonzand is een zuivere zandsoort en bevat dus geen vervuiling zoals schelpjes en ander fijn materiaal, wat belangrijk is om een hoogwaardige betonmortel te verkrijgen. Dit zand plakt minder goed en is minder kneedbaar dan andere zandsoorten. De grove zandkorrels zijn namelijk van een minder groot formaat en bevatten een hoekige structuur. Deze grovere textuur maakt het zand minder kneedbaar en minder plakkerig dan andere zandsoorten. Dit is juist de eigenschap die betonzand geschikt maakt voor het mengen met cement en betongrind om betonmortel te vormen. De hoekige structuur van de zandkorrels zorgt voor een betere hechting met de andere componenten, waardoor een sterke en stabiele betonmix ontstaat.

 

Waarvoor kan je betonzand gebruiken?

Betonzand kan je inzetten bij verschillende bouwtoepassingen. De belangrijkste toepassingen waarvoor je betonzand kan gebruiken is:

 • Funderingen: het zand is essentieel bij de constructie van funderingen voor gebouwen, bruggen, wegen en andere structuren. Het zand meng je met cement en betongrind om de betonmortel te vormen die je stort om een stevige en stabiele basis te creëren.
 • Betonnen vloeren: bij het aanleggen van betonnen vloeren in woningen, industriële gebouwen, parkeergarages en andere locaties gebruik je betonzand vaak om de betonmortel te produceren die de vloer zal vormen. Het zorgt voor de duurzaamheid en draagkracht van de vloer.
 • Wegen en bestrating: bij de aanleg van wegen, trottoirs, en bestratingen dient betonzand als een belangrijk bestanddeel van de betonmix die wordt gebruikt voor het maken van de rijoppervlakken en stoepen. Dit zorgt voor stevige en slijtvaste oppervlakken.
 • Betonnen muren: bij het bouwen van betonnen muren, zoals geluidswallen, keerwanden, en keermuren, wordt betonzand gebruikt in de betonmortel om de structuur stevigheid en stabiliteit te geven.
 • Prefab betonproducten: het zand is ook een essentieel ingrediënt bij de productie van prefab betonproducten, zoals betonnen palen, buizen, en blokken.

 

Betonzand losgestort bij Zandink Zandservice

Betonzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig zand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

Betonzand bij Zandink Zandservice kost €52,- per 1m³ zand inclusief 21% BTW. In onze vrachtwagens kunnen wij 25m³ tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 25m³ zand van hetzelfde soort. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan rekenen wij per zandsoort €121,- aan bezorgkosten, omdat wij dit in een extra vrachtwagen moeten vervoeren. Daarnaast is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren in één bestelling.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in big bags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags rekenen wij €121,- aan bezorgkosten en per verschillend losgestort zand of grind rekenen we ook €121,-.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel betonzand je nodig hebt voor jouw project of klus? Gebruik dan de calculator hieronder, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink Zandservice helpen graag bij het vinden van de juiste zand- of grind soort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

 • Autobanden: € 54,45 p/st
 • Brandblussers: € 54,45 p/st
 • Matrassen€ 54,45 p/st
 • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
 • Gasfles: € 484,00 p/st
 • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen