Skip to content

Brekerzand

Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Brekerzand

Brekerzand, ook wel bekend als voegzand of inveegzand, is uitermate geschikt voor het invegen van bestrating. Dit voorkomt het verschuiven en verzakken van de straatstenen.

 

Wat is Brekerzand?

Brekerzand ontstaat bij het breekproces van natuursteen. Het heeft een hoekige eigenschap waardoor het goed vast gaat zitten tussen de voegen van uw straatwerk; het spoelt niet zomaar weg. Het zorgt ervoor dat het straatwerk een stevig geheel blijft. Daarnaast voorkomt het zand dat er onkruid tussen de tegels gaat groeien.

 

Waarvoor wordt brekerzand gebruikt?

Brekerzand is een zandsoort die veel wordt gebruikt in landschaps- en bouwprojecten. Het wordt hier met name gebruikt voor het leggen van straten, bakstenen en betonklinkers. Het belangrijkste doel van dit zand is om de openingen of voegen tussen bestratingsmaterialen op te vullen, zodat ze stabiel blijven en de afzonderlijke eenheden niet verschuiven of bewegen. Daarnaast wordt het zand ook vaak gebruikt als onderlaag voor kunstgras vanwege zijn uitstekende drainagecapaciteit en stabiliserende eigenschappen. Dit zand zorgt voor een snelle afvoer van regenwater, voorkomt plassen op het kunstgras en verbetert de algehele stabiliteit van het oppervlak.

 

Brekerzand losgestort bij Zandink Zandservice

Brekerzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig metselzand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

Brekerzand bij Zandink Zandservice kost €50,- per 1m³ zand inclusief 21% BTW. In onze vrachtwagens kunnen wij 25m³ tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 25m³ zand van hetzelfde soort. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan wordt er per zandsoort €121,- bezorgkosten gerekend, omdat wij dit in aparte vrachtwagens moeten vervoeren. Daarnaast is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren in één bestelling.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel brekerzand je nodig hebt voor jouw project of klus? Gebruik dan de calculator hieronder, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink Zandservice helpen graag bij het vinden van de juiste zand- of grind soort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen