Skip to content

Compostgrond

27
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Compostgrond

Compostgrond is een waardevol materiaal dat vaak wordt gebruikt als bovenlaag over tuinaarde heen. Het is een grondstof die bestaat uit plantaardige resten, zoals fruitschillen, plantenresten en bladeren. Compost is een bodemverbeteraar die boordevol voedingsstoffen zit en de groei van planten bevordert.

 

Wat is compost?

Compost is een vruchtbare grondsoort. Het verschil tussen tuinaarde en compost ligt in hun oorsprong en samenstelling. Tuinaarde is meestal onbewerkte grond die wordt afgegraven en vervolgens wordt gezeefd om grove deeltjes te verwijderen. Deze grond bevat doorgaans geen specifieke toevoegingen en kan van nature variëren in kwaliteit en vruchtbaarheid, afhankelijk van de locatie waar deze wordt gewonnen.

Compostgrond daarentegen is het resultaat van het proces waarbij tuinaarde wordt verrijkt met compost. Compost is het eindproduct van een natuurlijk ontbindingsproces waarbij organisch materiaal, zoals keukenafval, tuinafval en bladeren, afgebroken en omgezet wordt in een voedingsrijke grondverbeteraar. De compost wordt verwarmd en daarna gezeefd. Hierdoor krijg je een mooi gemengd materiaal, genaamd compost.

 

Waarvoor wordt compost gebruikt?

Compostgrond wordt gebruikt om de bodem te verbeteren en plantengroei te bevorderen. Het verrijkt de bodem met voedingsstoffen, verbetert de structuur en het helpt vocht vast te houden. Tuiniers gebruiken het bijvoorbeeld voor tuinbedden, perken, groentetuinen en bloemen. Compostgrond is ideaal voor zaaien, planten en het versterken van gazons. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk hulpmiddel voor het optimaliseren van bodemgezondheid en het onderdrukt onkruid.

 

Compostgrond in bigbags bij Zandink Zandservice

Compostgrond nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig compostgrond in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ grond. Per m³ compost betaal je €27,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €39,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren.

Als je kiest om compostgrond in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel compost heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel grond je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen