Skip to content

Drainzand

40
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Drainzand

Wat is Drainzand?

Drainzand is een natuurlijke zandsoort die grofkorrelig is, daardoor blijft het zand los en is er een open structuur. Om die reden ontstaat er een hoge doorlaatbaarheid, waardoor er makkelijk water doorheen kan. Drainage betekent het afvoeren van water uit de bodem, met als doel het verlagen van het grondwaterpeil. Het zand wordt gezeefd om een consistente kwaliteit en korrelgrootte te garanderen. Het zand heeft namelijk een grove strucuur. Drainage zand is onmisbaar voor een goede drainage, maar door de moeizame verdichting is het zand niet te gebruiken voor andere doeleinden.

 

Waarvoor kan je drainzand gebruiken?

Drainage zand kan je gebruiken als basislaag, ook wel onderlaag genoemd, voor verschillende oppervlakken die een hoge waterdoorlaatbaarheid nodig hebben. Voor de volgende oppervlakken is drainzand uitermate geschikt:

 • Als onderlaag voor het leggen van straten, het aanleggen van drainagesystemen en het maken van infiltratiesleuven om de afvoer van regenwater te beheersen
 • Als ondergrond in paarden paddocks. Door de waterdoorlatende eigenschappen van het zand is er voldoende afvoer van water. Het zand is niet geschikt als bovenlaag voor de rijbak
 • Drainzand is te gebruiken voor het luchtiger en losser maken van kleigrond en andere zware grondsoorten
 • Als onderlaag voor tuinen, gazons, industrieplaten en sportvelden
 • Als ondergrond voor rioleringsbuizen en rioleringswerken

 

Drainzand in big bags bij Zandink Zandservice

Drainzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig drainzand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een big bag bij Zandink Zandservice past 1m³ zand. Per m³ drainzand betaal je €40,- waarbij we €12,10 extra rekenen per big bag. Kies je voor een big bag, dan betaal je in totaal €52,10 per m³ inclusief 21% btw. In onze vrachtwagens kunnen wij 12 big bags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 big bags. Als je kiest om zand in big bags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand- of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags rekenen wij €121,- bezorgkosten en per verschillend losgestort zand of grind rekenen wij ook €121,-.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

 • Autobanden: € 54,45 p/st
 • Brandblussers: € 54,45 p/st
 • Matrassen€ 54,45 p/st
 • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
 • Gasfles: € 484,00 p/st
 • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen