Skip to content

M3C Zand

40
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

M3C Zand

M3C zand, of paardenbakzand, wordt voornamelijk gebruikt voor een paardenbak, maar ook als onderlagen en verschralingszand van sportvelden. Het is speciaal type zand dat ontwikkeld is voor paardenbakken. Dankzij de uitstekende eigenschappen, zoals stabiliteit en waterdoorlatendheid, biedt het zand een optimale oplossing voor verschillende toepassingen.

 

Waarvoor kan je M3C zand gebruiken?

M3C zand, dat ook wel bekendstaat als paardenbakzand, is een speciaal type zand dat voornamelijk wordt gebruikt bij de aanleg van paardenbakken. Het zand kan gebruikt worden als middenlaag of basis toplaag voor een paardenbak. Zowel voor binnen- als buitenbak.

Deze bijzondere zandsoort heeft echter ook toepassingen buiten de wereld van de paardensport. Het wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt als onderlagen en verschralingszand voor sportvelden.

 

Wat is M3C zand?

M3C zand is speciaal geklasseerd zand met de juiste korrelgrootte, waardoor het zorgt voor een goede balans tussen de stabiliteit en waterdoorlatendheid van het zand. Vergelijkbaar met drainzand heeft dit zand de eigenschap om water snel af te voeren. Dit is van essentieel belang voor paardenbakken en sportvelden, omdat het de regen en het overtollige vocht snel uit de toplaag verwijdert, waardoor het oppervlak beter begaanbaar blijft, zelfs bij slecht weer.

Een ander cruciaal kenmerk van M3C zand is de zuiverheid ervan. Het is vrij van vervuiling zoals stenen of grind, wat zorgt voor een gladde en veilige ondergrond. Dit is belangrijk in de context van paardenbakken, waarop paarden moeten lopen, springen en trainen. Verontreinigingen zouden het risico op blessures voor de paarden vergroten.

Al met al is M3C zand een waardevol materiaal voor de aanleg en het onderhoud van paardenbakken en sportvelden. Zijn vermogen om water snel af te voeren, zuiverheid en zorgvuldig gekozen korrelgrootte maken het een essentieel element voor de realisatie van veilige en goed presterende sport- en recreatieve omgevingen, zowel voor paarden als voor sporters.

 

M3C zand in bigbags bij Zandink Zandservice

M3C zand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig zand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ zand. Per m³ M3C zand betaal je €40,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €52,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren.

Als je kiest om zand in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt voor jouw project of klus? Gebruik dan de calculator hieronder, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink Zandservice helpen graag bij het vinden van de juiste zand- of grind soort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen