Skip to content

Menggranulaat 0 - 31,5

25
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Menggranulaat 0 - 31,5

In de wereld van de bouw en wegenbouw is menggranulaat 0 – 31,5′ een term die vaak opduikt. Menggranulaat is een duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal dat ontstaat door het recyclen van beton- en metselwerkpuin. Het puin wordt vaak als funderingsmateriaal in de bouw- en wegenbouwindustrie gebruikt.

 

Wat is menggranulaat 0 – 31,5?

Menggranulaat ontstaat door het vermalen van beton- en metselwerkpuin. Het bestaat uit minstens 50% beton en hardsteen, en 50% andere steensoorten. De specificatie 0/31,5 heeft betrekking op de korrelgrootte, wat inhoudt dat de maximale deeltjesgrootte binnen deze categorie 31,5 millimeter bedraagt.

Menggranulaat is een duurzaam bouwmateriaal dat volledig bestaat uit hergebruikte materialen. Het biedt meer draagvermogen dan gewoon zand, waardoor het een goede keuze is voor funderingsconstructies. Bovendien minimaliseert het gebruik van het puin de vorming van sporen door verkeer, wat de levensduur en onderhoudskosten van wegen en oppervlakte vermindert. Dit draagt niet alleen bij aan efficiëntere infrastructuur, maar ook aan milieubescherming door het hergebruik van materialen en het verminderen van de behoefte aan nieuwe grondstoffen.

 

Waarvoor wordt menggranulaat gebruikt?

Menggranulaat wordt voor verschillende bouw- en wegenbouwtoepassingen gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en constructieve eigenschappen. Meestal wordt het betonpuin gebruikt als basis- of funderingsmateriaal voor de aanleg van wegen, paden, fietspaden, parkeerplaatsen en opritten. Het biedt een stevige ondergrond die in staat is om het gewicht van voertuigen te dragen en het zorgt voor een stabiele constructie.

Het menggranulaat wordt ook gebruikt als onderlaag voor asfalt- en betonconstructies. Het helpt bij het verbeteren van de stabiliteit en draagkracht van de bovenliggende lagen, waardoor de levensduur van de weg wordt verlengd. Daarnaast kan het puin water efficiënt afvoeren en voorkomen dat water zich ophoopt op bouwlocaties. Over het algemeen speelt het betonpuin een cruciale rol in de bouwsector door het bieden van sterke, stabiele en duurzame funderingen voor verschillende soorten constructies.

 

Menggranulaat in bigbags bij Zandink Zandservice

Menggranulaat nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig menggranulaat in jouw gewenste hoeveelheid. Na jouw bestelling bezorgen we het menggranulaat zo snel mogelijk bij jou thuis, want bij ons geldt: vóór 12 uur besteld, is morgen geleverd.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ puin. Per m³ menggranulaat betaal je €25,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €37,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren. Als je kiest om menggranulaat in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel menggranulaat heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel puin je nodig hebt voor jouw klus of project? Gebruik dan de calculator hieronder om precies te weten hoeveel je nodig hebt voor jouw oppervlakte. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen