Skip to content

Metselzand

48
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Metselzand

Metselzand is een specifiek type zand dat veel wordt gebruikt in de bouwsector, met name bij metselwerk en het leggen van stenen of bakstenen. Metselzand, of scherpzand, wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortel. Het staat bekend om zijn geschiktheid bij het bouwen van muren, funderingen en andere metselwerk constructies.

 

Wat is metselzand?

Metselzand is zeer schoon zand met een grove korrel en goede kleef eigenschappen, waardoor het goed te gebruiken is in mortels. Deze eigenschappen maken het zand tot een essentieel ingrediënt bij het metselen van bakstenen of stenen voor de constructie van muren, funderingen en andere bouwprojecten. Daarnaast is het zand afkomstig uit rivieren in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Een van de opvallende kenmerken van metselzand is de grove korrelgrootte, die het onderscheidt van fijn zand, zoals zilverzand. Deze grotere korrels maken het mogelijk om een consistente en stevige mortel te creëren wanneer het zand wordt vermengd met cement en water. De grove structuur zorgt voor een goede verdeling van de mortel tussen de stenen of bakstenen en biedt voldoende grip om ze op hun plaats te houden terwijl de constructie uithardt.

Een ander belangrijk aspect van metselzand is de zuiverheid ervan. Metselzand is vrij van verontreinigingen, organisch materiaal en klei, wat cruciaal is om een hoogwaardige mortel te garanderen. Vervuiling kan de hechting van de mortel verminderen en de duurzaamheid van de constructie aantasten. Daarom wordt het zand zorgvuldig gezeefd om onzuiverheden te verwijderen voordat het wordt gebruikt in bouwtoepassingen.

Al met al is metselzand een cruciaal bouwmateriaal dat gewaardeerd is om zijn grove korrel, kleef-eigenschappen en zuiverheid. Het speelt een centrale rol bij het creëren van sterke en duurzame metselwerkconstructies in de bouwsector, en zijn herkomst uit regionale rivieren onderstreept het belang van lokale grondstoffen in de bouwindustrie.

 

Metselzand in bigbags bij Zandink Zandservice

Metselzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig metselzand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ zand. Per m³ metselzand betaal je €48,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €60,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren.

Als je kiest om metselzand in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt voor jouw project of klus? Gebruik dan de calculator hieronder, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink Zandservice helpen graag bij het vinden van de juiste zand- of grind soort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen