Skip to content

Ophoogzand

25
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Ophoogzand

Ophoogzand wordt gebruikt voor het ophogen en aanvullen van tuinen, opritten en straatwerk. Het is een type zand dat veel wordt gebruikt in de bouw en tuinaanleg en staat ook wel bekend als vulzand of stopzand vanwege de manier waarop het gebruikt wordt.

 

Wat is ophoogzand?

Ophoogzand is een veelzijdig materiaal dat ideaal is voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om het egaliseren van tuinen, het creëren van stevige funderingen voor bouwprojecten of het aanleggen van straten en opritten, het zand komt op verschillende manieren van pas. Het zand heeft een fijne korrelstructuur die zorgt voor stabiliteit en het vermogen heeft om goed te verdichten. Dat betekent dat het zand moeilijk verschuift en dat er minder goed water doorheen komt. Het oppervlak dat met ophoogzand wordt gevuld of verhoogd zal stevig en stabiel zijn.

Voor het gebruiken van ophoogzand worden weinig eisen gesteld. Het zand wordt namelijk minder behandeld en verwerkt dan andere zandsoorten. Om die reden is het zand aantrekkelijk geprijsd. Het wordt niet gezeefd, daarom kunnen er nog schelpjes en steentjes in het zand zitten. Daarnaast kan het zand ook een soort klei genaamd leem bevatten. Deze combinatie zorgt voor een sterke en stabiele ondergrond, waardoor er niet snel verzakking plaatsvindt.

 

Waarvoor is ophoogzand geschikt?

Het zand is voor veel verschillende situaties te gebruiken. Namelijk voor:

 • Het ophogen van tuinen en opritten
 • Het ophogen van bestrating en wegen
 • Het opvullen van gaten
 • Het dempen van een vijver
 • Het creëren van ruimte voor bouwwerkzaamheden

 

Ophoogzand in bigbags bij Zandink Zandservice

Ophoogzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig ophoogzand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ zand. Per m³ ophoogzand betaal je €25,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €37,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Als je kiest om ophoogzand in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel zand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

 • Autobanden: € 54,45 p/st
 • Brandblussers: € 54,45 p/st
 • Matrassen€ 54,45 p/st
 • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
 • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
 • Gasfles: € 484,00 p/st
 • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen