Skip to content

Speelzand

40
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Speelzand

Speelzand, ook wel speelbakkenzand of zandbak zand, is zoals de naam al doet vermoeden ideaal zand om kinderen mee te laten spelen. Het is een speciaal type zand dat ontworpen en behandeld is om een kind mee te laten spelen.

 

Wat is speelzand?

Speelzand is veilig zand voor kinderen om mee te spelen. Het voldoet aan hoge eisen en het is vrij van schadelijke bestanddelen, daardoor kunnen kinderen zich niet verwonden en vormt het geen risico. Speelzand is extra goed gezuiverd, daardoor is het fijn zand wat perfect is voor de zandbak. Daarnaast zit er geen leem in het zand. Dat betekent dat het zand weinig tot geen bestanddelen bevat waarvan handen en kleren vies kunnen worden. Vieze knieën en bruine vlekken op kleding kan je daardoor voorkomen.

Het ideale zand voor in een zandbak is zand wat goed plakt. Er moeten namelijk wel zandkastelen en leuke bouwwerken gemaakt kunnen worden. Speelzand is hier perfect voor, het is namelijk plakkerig en bindend. Bovendien is het zand waterdoorlatend, wat voorkomt dat er vervelende waterplassen in de zandbak blijven liggen.

Andere zandsoorten zoals ophoogzand of straatzand zijn niet geschikt voor de zandbak, omdat er grove stenen en schelpen in kunnen zitten. Daarnaast plakt dit zand niet en kan er vervuiling zoals klei resten in zitten.

 

Speelzand in bigbags bij Zandink Zandservice

Speelzand nodig? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig zand in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ zand. Per m³ speelzand betaal je €40,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €52,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren.

Als je kiest om speelzand in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling los gestort en een deel in big bags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags rekenen wij €121,- bezorgkosten en per verschillend losgestort zand of grind rekenen wij ook €121,-.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel speelzand je nodig hebt? Gebruik dan de calculator hieronder. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink helpen graag bij het vinden van de juiste zandsoort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen