Skip to content

Tuinaarde

25
Totaal incl. verzendkosten:
Totaal

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel bekend als tuingrond, is een belangrijk element voor iedereen die een tuin heeft of voor wie een tuin gaat aanleggen. Deze grondsoort wordt voornamelijk gebruikt om de bodem aan te vullen, op te hogen, te verbeteren of te egaliseren. Het is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit organische, natuurlijke en minerale stoffen, zoals klei, zand en andere ingrediënten.

 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is een grondsoort dat compact en donker van zichzelf is, daarom is het een goede basis voor het kweken van planten en gewassen. Het is aanvulgrond om te gebruiken in de tuin. Tuingrond bestaat daarnaast vaak uit een onder- en bovenlaag, die allebei een andere samenstelling hebben. De bovenlaag is meestal rijker aan belangrijke voedingsstoffen in vergelijking met de onderlaag. Het doel van deze twee lagen is dat de tuinaarde het (regen)water goed vast kan houden om de planten te laten groeien.

Hoewel tuinaarde op zichzelf niet heel rijk is aan voedingsstoffen, kan het wel worden verrijkt met meststoffen of compost om de bodem te verbeteren en de groei van planten te bevorderen. Het voordeel van tuingrond is dat het de bodem kan versterken. Als de bodem te compact is, dan kan het toevoegen van tuinaarde helpen voor luchtcirculatie. Is de bodem juist te los, dan kan het toevoegen van de aarde de structuur versterken en het vocht vasthouden.

 

Waarvoor kan je tuingrond gebruiken?

Tuingrond is goed te gebruiken voor het ophogen of bijvullen van je tuin. Het is een goede keus voor stukken open tuin waar bomen, struiken en vaste planten groeien. Daarnaast is het ook goed te gebruiken voor een moestuin. Bij het gebruiken van tuinaarde is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het mengt met potgrond of de natuurlijke aarde in je tuin. Op deze manier wordt de grond vruchtbaar voor alle bloemen en planten.

 

Tuinaarde in bigbags bestellen bij Zandink Zandservice

Tuinaarde bestellen? Dan ben je bij Zandink Zandservice aan het juiste adres. Je bestelt hier eenvoudig tuinaarde in jouw gewenste hoeveelheid. Je hebt de keuze om het te laten bezorgen of om het zelf af te halen bij één van onze vestigingen.

In een bigbag bij Zandink Zandservice past 1m³ aarde. Per m³ tuinaarde betaal je €25,- waarbij er €12,10 extra per bigbag gerekend wordt. Kies je voor een bigbag, dan betaal je in totaal €37,10 per m³ inclusief 21% btw . In onze vrachtwagens kunnen wij 12 bigbags tegelijkertijd vervoeren, daarom zijn de bezorgkosten €121,- per 12 bigbags. Meer dan 12 bigbags nodig? Dan komen er extra bezorgkosten bij omdat er een extra vrachtwagen nodig is om het zand te vervoeren.

Als je kiest om tuinaarde in bigbags te vervoeren, dan is het ook mogelijk om dit te combineren met andere zand of grind soorten. Heb je meerdere zandsoorten nodig? Dan is het goed om te weten dat je afhalen en bezorgen niet kan combineren.

Het is ook mogelijk om een deel van jouw bestelling losgestort en een deel in bigbags te leveren. Alle combinaties zijn mogelijk waarbij je rekening moet houden met de volgende kosten: per 12m³ zand of grind in bigbags wordt €121,- bezorgkosten gerekend en per verschillend losgestort zand of grind wordt ook €121,- gerekend.

 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel tuinaarde je nodig hebt voor jouw project of klus? Gebruik dan de calculator hieronder, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen door middel van de chatfunctie op deze website. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook via 033 246 57 10. Wij van Zandink Zandservice helpen graag bij het vinden van de juiste zand- of grind soort voor jouw werkzaamheden.

Wat zijn de overige kosten?

  • Autobanden: € 54,45 p/st
  • Brandblussers: € 54,45 p/st
  • Matrassen€ 54,45 p/st
  • Koelkast, vriezer, airco en andere vloeistof houdende apparaten € 54,45 p/st
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 3 t/m 10 m³): € 105,00 p/rit
  • Loze rit van de vrachtauto (Geldt voor 15 t/m 40 m³): € 150,00 p/rit
  • Gasfles: € 484,00 p/st
  • Huur container (na het verstrijken van de gratis periode van 4 weken) € 2,50 p/werkdag

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW.

Geen producten in de winkelwagen.

Zand bestellen